dermawan2u
aku ini..
Tag Board
Jejaring Maya
penulis-penulis

Akhi Masrawi
Amiza Khusyri
Faisal Tehrani
Saharil Hasrin Sanin
Zaid Akhtar
Credits

Archive
Counter
Caya lah....
| |
Tuesday, April 25, 2006 / 5:03 PM

Mengulas tentang percaya... entah apa sebab saya ingin mengapdet tentang percaya hari ini. Setiap suatu yang terjadi ada sebab dan musababnya..tak gitu? Oleh yang demikian, memang ada sebab pun mengapa saya meletakkan tentang kepercayaan dalam entry kali ini...

Sesuatu yang subjektif bagi setiap orang... huh! nape ayat saya cam mengarang jerk?
hampeh!!!
Ari ni saya kontek sorang kenalan... exceli kakak yang pernah saya kenal beberapa tahun yang lalu waktu saya tingkatan empat. Lama tak kontek dia, huhu.. dan lagi lama tak jumpa dia... hurm... apa kena mengena dia dengan percaya? Dia merupakan seorang saya percaya dahulunya... sekarang pun still percaya, tapi kami dah jarang berhubung... tambah2 dia dah ada komitmen lagi besar dalam hidup dia. So... kepercayaan saya pada dia, entah di tahap mana... walaupun saya masih percayakan dia... (saya rasa ayat ini mereng saja... )

Sekarang....setelah saya jarang2 sangat berhubung dengan dia, saya dah tak banyak kongsi apa2 ngan dia... samada kisah hidup saya atau apa2 saja... dulu dialah tempat saya meluah rasa hati. Tapi sebab dah jarang kontek, dia pun dah tak tau sangat tentang saya. Dia pernah kata, saya terlalu mudah mempercayai orang.. Entahla... itu pendapat dia tentang saya dulu. Tapiiiiiiiiii.....

SEKARANG.... saya ada seseorang yang saya PALING percaya selain dia yang saya maksudkan.. saya tak tau kenapa saya percaya sungguh kat orang tu, saya BELUM pernah berjumpa bertentang mata ngan orang tu... just berhubung melalui phone, itupun saat saya ada kredit dan orang tu pun ada kredit... just berYM bersama, itupun kalo YM orang tu ok dan saya pun punya masa lapang. Tapi percaya saya pada orang tu dalam segala sudut... teguh dan tak bergoncang! huhu.... dan saya jamin, percaya saya takkan tergugat selagi dia tidak memusnahkannya... orang2 sekeliling saya atau orang tu, nak cakap apa, cakap! saya tak amik pot la!!! sebab bila saya percaya, korang cakap apa pun pasal orang tu saya tak kisah. Tapi lainlah ceritanya jika kerpercayaan saya orang tu yang hancurkan... huhuuu....

Dahla... malas nak cakap panjang2....
dan 'orang tu' yang saya maksudkan ialah ANGA..... hik ihiksss.... (aku tau anga sedang kembang kempis...ekeke)

amik ayat anga :: Blog aku ikut suka aku nak apdet apa pon ::
korang.... who do you trust? muahaha...

nota siku lipat : AKU CAYA KAT KO CAM NER KO CAYA KAT AKU ANGA! muahhhh kat ko! uhuk..uhuk....