dermawan2u
aku ini..
Tag Board
Jejaring Maya
penulis-penulis

Akhi Masrawi
Amiza Khusyri
Faisal Tehrani
Saharil Hasrin Sanin
Zaid Akhtar
Credits

Archive
Counter
Kertas berNILAI
| |
Wednesday, August 30, 2006 / 4:29 PM

Photobucket - Video and Image Hosting


Duit!!! Adakah sesiapa yang tidak mengenali rupa 'kertas' itu? rasanya budak umur setahun pun dah tahu itu duit... heheh!

Terkadang saya terfikir panjang memandang sekeping 'kertas' itu... mengapa ia begitu bernilai? padahal ia juga kertas yang boleh dikoyak-koyak dan dikerenyukkan seperti kertas-kertas lain juga... Dan yang paling dasyatnya mengapa ia bagai satu kertas amat istimewa sehinggakan ada yang terkejar-kejarkannya dan juga sanggup melakukan apa saja kerana 'KERTAS' itu? hufh!

Saya... kebelakangan ini terasa entah mengapa hidup bergantung kepada 'kertas-kertas' itu ... Ya... hidup kalian juga bergantung kepada 'kertas' itu bukan? Bukanlah pergantungan yang bagaimana, tapi pelbagai perkara yang kita lakukan sering bersangkutan dengan 'kertas-kertas' itu... jika tidak ada, maknanya kalian 'KOSONG' bagai tak ada nilai seperti 'kertas' itu jua... mengapa ya?? pelik bukan? huh!

Dan sekarang saya merasakan bahawa 'kertas' itu penting utk meneruskan kelangsungan hidup ini... banyak perkara bahkan hampir segalanya memerlukan 'kertas-kertas' itu...
Jika fikir sangat boleh jadi biol... tapi tenang aja, kerna semua itu kurnia dariNYA jua... insyaAllah akan ada setiap bahagian daripada kita diperuntukkan bersama 'kertas-kertas' itu.. :)

nota siku lipat : TAPI ... mengapa ya NILAI 'kertas' itu terus TIADA bilamana ia telah 'dicederakan' ??? ahaksss...

KAK ANI a.k.a AIRAIN, jidah tak dapat email baru akak... akak bg kat email ke kat mana? tolong bagi semula ok?tq... (petikan ini akan diulang-ulang dari entry ke entry selagi tak dapat email kak ani..huhuhu) ... manala hilang kak ani neh??